Informatie Vrijwilligers

Vrijwilligers ... hard nodig!

Onder kaderleden worden alle vrijwilligers verstaan die week in week uit weer druk bezig zijn ( voor en achter de schermen ) om het spel scouting voor de jeugdleden weer mogelijk te maken. Ruim 25.000 vrijwilligers maken het mogelijk dat meer dan 100.000 kinderen en jongeren het spel van Scouting spelen in Nederland. Zij zijn als het ware de reisleiders van de ontdekkingsreis. Ze openen steeds weer nieuwe deuren. Een groot deel van die vrijwilligers doet dat als leidinggevende. Daarnaast zijn er allerlei mensen actief in besturen en in ondersteunende functies.

Scouting Elsloo is nog opzoek naar een aantal enthousiaste mensen die goed met kinderen kunnen omgaan en als vrijwilliger een aantal uurtjes per week willen en kunnen besteden aan een leuke en nuttige vrijetijdsinvulling. Voor diverse Spaltakken is er nog vraag naar nieuwe stafleden. Als nieuw staflid heb je , samen met je mede-stafleden wekelijks een opkomst met de jeugdleden. Deze opkomsten worden eens in een vergadering met je stafteam bedacht en uitgewerkt. Je bied de jeugdleden een leuke en leerzame , afwisselende vrijetijdsbesteding.

Ieder nieuw staflid doorloopt na een proefperiode een basistraining. Deze training bestaat uit een kennismakingsavond , een starttraining , een stageperiode en een programmatraining. Na deze basistraining wordt het nieuwe staflid geïnstalleerd. Er kunnen ook nog vervolgtrainingen gevolgd worden. Een vervolgtraining is bijvoorbeeld een kampcursus ( verplicht voor 1 staflid binnen een stafteam ) .

Heb je interesse om leidinggevende te worden , neem dan even contact op met het onze groepsbegeleidster of stuur ons een mailtje.