Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Jongens en Meiden in de leeftijd van 10 tot 14 jaar komen bij de scouts. Op deze leeftijd wordt actie van je verwacht! Je eigen route uitstippelen. Koken op je eigen vuurtje. Staan op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. En wat kun jij van Scouting verwachten? Vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten. En natuurlijk elk jaar een waanzinnig leuk zomerkamp.

Sinds september 2014 zijn onze Verkenners ( jongens ) en Gidsen ( meiden ) samengevoegd tot 1 speltak Scouts.

Onze Scoutsgroep bestaat op dit moment uit 24 leden. De normale opkomsten hebben de scouts op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Per jaar hebben we ook een aantal weekenden en een zomerkamp in de grote vakantie. Het stafteam zorgt ervoor dat de scouts iedere week weer een leuk programma kunnen beleven op scouting, maar soms moeten de scouts zelf meehelpen met het organiseren van hun activiteiten. In subgroepjes moeten ze eten koken en slapen in de tent als we op weekend gaan.