Scouting en het coronavirus

(update 22 september 2021)

Het coronavirus is nog in het nieuws en als scoutinggroep volgen we hierin de richtlijnen vanuit Scouting Nederland. Ook voor de kampen volgen we indien nodig het protocol Samen op Kamp van Scouting Nederland. Er mag weer veel meer, maar tegelijkertijd moeten we wel nog rekening houden met een aantal regels.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: woensdag 22 september 2021.

Welke regels gelden er nog per 25 september 2021?

• Voor alle (jeugd- en kader-)leden zijn fysieke opkomsten mogelijk. Er geldt geen maximum groepsgrootte.
  • Let op de hygiëne bij eten, drinken en kookopkomsten.
  • Sanitair wordt voor en na de opkomst schoongemaakt. We zorgen voor handzeep en papieren handdoekjes.
  • Activiteiten met externen, zoals ouders, zijn weer toegestaan.
  • Kampen en overnachtingen voor alle leeftijden zijn zonder beperkingen toegestaan.
  • Grote groepsactiviteiten zijn geen evenement en kunnen zonder beperkingen plaatsvinden.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Nog andere vragen over Scouting en het coronavirus?

Kijk dan op de actuele factsheet (25 september 2021) van Scouting Nederland met de richtlijnen per 25 september. Uiteraard is het ook mogelijk om met vragen contact op te nemen met een van de stafleden of het groepsbestuur.