Scouting en het coronavirus

(update 19 mei 2021)

De coronamaatregelen zijn versoepeld. Ook scoutingopkomsten mogen voor alle leeftijden weer fysiek plaatsvinden. Uiteraard moeten we wel nog rekening houden met een aantal regels.

Welke aanpassingen gelden er nog na 19 mei 2021?

• Onze leden van 18+ houden buiten opkomsten. Inactieve bijeenkomst voor 18+ zijn niet toegestaan.
  • Leiding van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot de jeugdleden (leiding van de Bevers en Welpen hoeft geen afstand te houden).
  • We moeten nog steeds drukte vermijden. Onze opkomsten organiseren we op ons eigen terrein of op rustige plaatsen.
  • Voorafgaand aan de opkomst is er een gezondheidscheck.
  • Heb je klachten? Blijf dan ongeacht je leeftijd altijd thuis en ziek uit.
  • Een scoutinggebouw is geen publieke ruimte, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht.
  • Kampen en overnachtingen tot en met 17 jaar zijn toegestaan waarbij rekening gehouden moet worden met het kampprotocol. De activiteiten tijdens het kamp zijn zoveel mogelijk buiten.
  • Ouders blijven niet kijken en nemen niet deel aan de activiteiten.

Nog andere vragen over Scouting en het coronavirus?

Kijk dan op de laatste factsheet (19 mei 2021) van Scouting Nederland met de richtlijnen per 19 mei. Uiteraard is het ook mogelijk om met vragen contact op te nemen met een van de stafleden of het groepsbestuur.