Geen fysieke opkomsten tijdens lockdown

(update 16 december 2020)

Maandag 14 december 2020 hebben we vanuit de overheid te horen gekregen dat er een volledige lockdown is tot en met 19 januari 2021. Scouting Nederland heeft laten weten dat er tijdens deze periode géén opkomsten plaatsvinden en clubhuizen gesloten zijn. Ook ons scoutinggebouw blijft dicht. Online opkomsten zijn wel mogelijk.

Wat kunnen we wel doen tot en met 19 januari 2021?

Online activiteiten zijn wél mogelijk. Onze vrijwiligers gaan aan de slag met de goede ervaringen van de online activiteiten van de eerste lockdown in het voorjaar. Opkomsten kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden via de speciaal door Scouting Nederland aangemaakte website www.thuisopavontuur.nl.  Ook kan er vanuit thuis gewerkt worden aan insignes, waarbij (een deel van) de opdrachten thuis gedaan kunnen worden. Wij wensen jullie allemaal veel scoutingplezier tijdens de online activiteiten.

Rest ons nog om jullie fijne kerstdagen en een voorspoedig 2021 te wensen. Een goed nieuw jaar met hopelijk weer heel veel leuke scoutingactiviteiten tijdens de opkomsten in ons gebouw.

Nog andere vragen over Scouting en het coronavirus?

Kijk dan op de laatste factsheet (15 december) van Scouting Nederland met de richtlijnen per 15 december. Uiteraard is het ook mogelijk om met vragen contact op te nemen met een van de stafleden of het groepsbestuur.

Corona maatregelen 15 dec