Scouting en het coronavirus

(update 2 maart 2021)

Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown. Voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen. Binnen de nieuwe routekaart met maatregelen gepresenteerd op dinsdag 2 februari maakt de overheid daarom een uitzondering voor sport- en jeugdactiviteiten waaronder Scouting. Het organiseren van reguliere opkomsten voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar mag weer!

Sinds het weekend van 20/21 februari vinden er weer fysieke opkomsten plaats voor onze leden t/m 17 jaar. De nieuwe maatregelen die op dinsdag 23 februari zijn aangekondigd geven helaas geen extra speelruimte voor Scoutingleden van 18 tot 27 jaar. Voor leden t/m 17 jaar blijven de maatregelen ongewijzigd.

Wat kunnen we weer doen na 20 februari 2021?

Opkomsten voor onze leden t/m 17 jaar gaan door. De opkomsten zijn zoveel mogelijk buiten. Er geldt geen maximum aantal leden per speltak. Voorafgaand aan de opkomst is er een gezondheidscheck. We houden rekening met de avondklok en sluiten de avondopkomsten op tijd af. De speltakken zullen de leden hierover tijdig informeren. Wij krijgen geen ontheffing op de avondklok. Een Scoutinggebouw is geen publieke ruimte, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Nog andere vragen over Scouting en het coronavirus?

Kijk dan op de laatste factsheet (3 februari 2021) van Scouting Nederland met de richtlijnen per 3 februari. Uiteraard is het ook mogelijk om met vragen contact op te nemen met een van de stafleden of het groepsbestuur.