Aanpassingen in verband met het coronavirus

(update 4 november 2020)

De maatregelen in Nederland zijn op 4 november verder aangescherpt. Binnen de maatregelen is er slechts één uitzondering voor Scouting: het organiseren van reguliere opkomsten voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar. Alle overige activiteiten zijn alleen online mogelijk. Hieronder lees je de veiligheidsmaatregelen waar we ons aan moeten houden om alles goed te laten verlopen.

Algemene regels omtrent corona

• Iedereen moet zich houden aan de richtlijnen van het RIVM.
  • Bij klachten blijf je, ongeacht je leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.
  • Ben je in afwachting van een coronatest? Dan kom je niet naar de Scouting. Als de test negatief is kun je weer naar de opkomst komen.
  • Is een huisgenoot van een lid in afwachting van een test? Kom dan niet naar Scouting als jouw huisgenoot koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • We hebben aandacht voor handen wassen en schone toiletten. Ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet; tijdens de opkomst is er maar zeer beperkt sanitair beschikbaar.
  • De leden gaan, indien mogelijk, zélf naar de opkomst. Moet een lid toch gebracht worden? Houd dan het moment van brengen en halen zo kort mogelijk. Ouders mogen niet verder komen dan de poort aan de ingang van het onverharde pad.
  • Opkomsten zijn bij voorkeur in de buitenlucht, tenzij het echt niet anders kan. Ons gebouw is alleen open voor opkomsten van kinderen t/m 17 jaar.
  • En vooral: gebruik allemaal je gezonde verstand en neem bij twijfel contact op met de leiding.

Afstandsregels per speltak

• Bevers, welpen, scouts en explorers: mogen zowel binnen als buiten vrij met elkaar spelen.
  • 18+ leden: opkomsten, activiteiten en bijeenkomsten voor 18+ zijn niet toegestaan. Iedereen ouder dan 18 jaar houdt zich aan de afgesproken 1,5 meter afstand. Uitzondering is hierbij de bever- en welpenleiding die wel bij de kinderen mag komen.

Opkomsttijden

Om drukte tijdens de aankomst- en eindtijden te voorkomen hebben we onze opkomsttijden iets moeten aanpassen. De tijd staat op de website bij de betreffende speltak.

Ik zit niet op Scouting, maar wil graag een keer kijken bij een opkomst. Mag dat?

Ja! We hanteren onze gewone afspraken. Iedereen mag een aantal keer vrijblijvend komen kijken of Scouting bij hem/haar past. Wel graag even van tevoren via mail aanmelden bij de leiding van de betreffende speltak in verband met het maximaal aantal leden bij binnenactiviteiten (veiligheid staat voorop!).

Nog andere vragen over Scouting en het coronavirus?

Kijk dan op de laatste factsheet (4 november) van Scouting Nederland met de richtlijnen per 14 oktober. Uiteraard is het ook mogelijk om met vragen contact op te nemen met een van de stafleden of het groepsbestuur.

Coronavirus en Scouting vanaf 4 november