Scouting Elsloo - De Leukste Jeugdvereniging van Limburg

Activiteiten

Lidmaatschap

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scoutinggroep Elsloo kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen met de das en alle insignes. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:
– Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.

– Na 3 keer komen kijken vul je samen met je ouders het inschrijfformulier in. De contributie bedraagt 7,50 euro per maand.

– Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.

– Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

 

Vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur te gaan? Heb jij zin om uitdagingen aan te gaan en deze samen te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Dan is Scouting echt wat voor jou! Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? 

 

Nieuwe Jeugdleden zijn natuurlijk altijd van harte welkom bij onze vereniging. Kijk even op de pagina Speltakken voor de leeftijdsgroep waar je bij zou komen en wanneer deze groep hun opkomst heeft. Ieder nieuw lid mag een aantal keer (3) meedoen met een Speltak. Als het je dan goed bevalt, kun je je aanmelden als lid. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie. Meer over het lidmaatschap en contributie vind je hier. 

 

Om eens te komen kijken, kan contact opgenomen worden met de teamleid(st)er van de betreffende speltak. Op de pagina Contact vind je alle gegevens om ons te bereiken. 

Natuurlijk kun je ook een e-mail sturen. De betreffende teamleid(st)er van de speltak neemt dan contact met je op. Vermeld altijd je geboortedatum in de mail, dan weten wij om welke speltak het gaat.

 

Als je een paar weken lid bent, word je geïnstalleerd. Je hebt dan een complete scoutfit nodig. 

 

Contributie & Kosten

 

De maandelijkse contributie voor onze jeugdleden bedraagt € 7,50 en wordt via automatische incasso afgeschreven. Toestemming voor deze incasso wordt gegeven via het inschrijfformulier. Voor vragen over de contributie kun je terecht bij onze penningmeester via penningmeester@scouting-elsloo.nl.

 

Van deze contributie betaalt onze stichting de kosten voor ons gebouw, de activiteiten en de materialen. Ook dragen we een gedeelte hiervan af aan de landelijke en regionale vereniging Scouting Nederland, waar je automatisch lid van wordt als we je inschrijven bij Scouting Elsloo. 

Voor bepaalde activiteiten vragen we nog een losse bijdrage aan de deelnemers. Denk hierbij o.a. aan een weekend of zomerkamp. Natuurlijk hoor je ruim van te voren van je speltakleiding voor welk evenement je je kunt inschrijven en welke eventuele extra kosten hieraan verbonden zijn. Voor een zomerkamp is een betaalregeling in termijnen altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met je speltakleiding.