Scouting Elsloo - De Leukste Jeugdvereniging van Limburg

Vrijwilligers

Onder kaderleden worden alle vrijwilligers verstaan die week in week uit bezig zijn (voor en achter de schermen) om het spel Scouting voor de jeugdleden mogelijk te maken. Ze openen steeds weer nieuwe deuren. Een groot deel van die vrijwilligers doet dat als leidinggevende, daarnaast zijn er mensen actief in besturen en in ondersteunende functies.

 

Scouting Elsloo is nog opzoek naar een aantal enthousiaste mensen die goed met kinderen kunnen omgaan en als vrijwilliger een aantal uurtjes per week willen en kunnen besteden aan een leuke en nuttige vrijetijdsinvulling. Voor diverse Speltakken is er nog vraag naar nieuwe stafleden. Als nieuw staflid heb je, samen met je mede-stafleden wekelijks een opkomst met de jeugdleden. Deze opkomsten worden eens in een vergadering met je stafteam bedacht en uitgewerkt. Je biedt de jeugdleden een leuke, uitdagende, leerzame, afwisselende vrijetijdsbesteding.

 

Ieder nieuw staflid doorloopt een proefperiode van drie maanden hierna wordt je als nieuw staflid geïnstalleerd. Op vrijwillige basis kun je je verder ontwikkelen via scouting academy. Een vervolgtraining is bijvoorbeeld een kampcursus (verplicht voor 1 staflid binnen een stafteam).

 

Heb je interesse om leidinggevende te worden, neem dan even contact op met het ons bestuur of stuur ons een email: post@scouting-elsloo.nl .