Scouting Elsloo - De Leukste Jeugdvereniging van Limburg

Info

Informatie

Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s.

Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Wat doe je bij Scouting?

Scouting is een open vereniging waar voor iedereen plaats is, ongeacht leeftijd, godsdienstige overtuiging, etnische achtergrond of handicap, Scouting is voor iedereen.

 

Bij Scouting is er van alles te doen en jaarlijks organiseert Scouting talloze activiteiten en evenementen.

 

Scouting biedt haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Scoutingleden leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, organiseren, creatief te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Ook iets voor jou?

Van jong tot oud kun je bij scouting terecht. Al vanaf 5 jaar hebben we leuke programma’s voor je. Per leeftijdsgroep zit je in een zogenaamde speltak. Een leuk programma op jou leeftijd gemaakt dus.

 

5-7 jaar

7-11 jaar jongens

7-11 jaar meisjes

11-15 jaar

15-18 jaar

18-21 jaar