Scouting Elsloo - De Leukste Jeugdvereniging van Limburg

Lidmaatschap

Lidmaatschap

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scoutinggroep Elsloo kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen met de das en alle insignes. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:
– Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.

– Na 3 keer komen kijken vul je samen met je ouders het inschrijfformulier in. De contributie bedraagt 7,50 euro per maand.

– Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.

– Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

 

Vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur te gaan? Heb jij zin om uitdagingen aan te gaan en deze samen te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Dan is Scouting echt wat voor jou! Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? 

 

Nieuwe Jeugdleden zijn natuurlijk altijd van harte welkom bij onze vereniging. Kijk even op de pagina Speltakken voor de leeftijdsgroep waar je bij zou komen en wanneer deze groep hun opkomst heeft. Ieder nieuw lid mag een aantal keer (3) meedoen met een Speltak. Als het je dan goed bevalt, kun je je aanmelden als lid. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie. Meer over het lidmaatschap en contributie vind je hier. 

 

Om eens te komen kijken, kan contact opgenomen worden met de teamleid(st)er van de betreffende speltak. Op de pagina Contact vind je alle gegevens om ons te bereiken. 

Natuurlijk kun je ook een e-mail sturen. De betreffende teamleid(st)er van de speltak neemt dan contact met je op. Vermeld altijd je geboortedatum in de mail, dan weten wij om welke speltak het gaat.

 

Als je een paar weken lid bent, word je geïnstalleerd. Je hebt dan een complete scoutfit nodig.