Scouting Elsloo - De Leukste Jeugdvereniging van Limburg

De stam

De Stam (Roverscouts) is de laatste jeugdgroep waar je als jeugdlid lid van kunt worden. Wij hebben geen leiding, maar een adviseur die alles een beetje coördineert. We draaien volledig zelfstandig. We zorgen zelf voor het programma en de materialen die hiervoor nodig zijn, waardoor er ook hele creatieve en uitdagende programma’s voorzien worden. 

Anders gezegd: wij bepalen zelf hoe we de opkomsten invullen. 

 

Wij hebben onderling een aantal taken verdeeld, waaronder penningmeester, voorzitter, technische dienst, muzikaal ondersteuningsteam, entertainer, enzovoorts.

Iedereen draagt zijn steentje bij in deze groep, waardoor er ook een hechtere band geschapen wordt.

 

Wij worden hier klaargestoomd voor op eigen benen te kunnen staan en zelfstandig alles te kunnen regelen betreffende kampen, opkomsten, maar ook inkopen en reserveringen maken voor bepaalde activiteiten.

 

Wat doen we?               

Zoals eerder gezegd maken wij onze eigen programma`s. Daarbij moet je denken aan activiteiten zoals karten, klimmen, survival weekenden en natuurlijk op zomerkamp gaan naar allerlei plaatsen binnen en buiten Europa. Verder helpen wij ook de andere speltakken en de vereniging mee met hun programma als dat nodig is.

 

Dus: ben je tussen de 18 en 23 jaar en heb je zin om op zaterdagavond iets anders dan anders te doen. Neem dan contact op met de adviseur van de stam en kom gerust een avondje kijken. Onze opkomst is van 19.00u totdat we klaar zijn (meestal 24.00 maar we zijn flexibel).

Je kunt de speltak Roverscouts (Stam) bereiken via speltak.stam@scouting-elsloo.nl (Stefan Geelen).