Speltakken

Leden login

Heb je een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen van Scouting Elsloo? Log hieronder in.


Wachtwoord vergeten?

Komende activiteiten


Bekijk hier alle activiteiten

Bij Scouting spelen jongens en meisjes van alle leeftijden samen het Scoutingspel. Het spelen van dit spel in de verschillende speltakken is een belangrijk onderdeel van Scouting en vormt één van de succesfactoren van een gezonde Scoutinggroep. Het Scoutingspel is gebaseerd op de spelvisie SCOUTS en het spelaanbod is uitgewerkt in acht activiteitengebieden, steeds passend bij het niveau en de leeftijd van de kinderen. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Bevers ( 5-7 jr ) 

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Zij spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie, wat een bijdrage levert aan hun ontwikkeling.  Lees meer...
 

Welpen & Shanti's  ( 7-10jr )

De kinderen van 7 tot  10 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij Scouting Elsloo hebben we welpen ( jongens ) en shanti's ( meisjes ). Kijk snel verder bij de Welpen of de Shanti's.
 

Scouts  ( 10-14jr )

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan en beleef uitdagende avonturen bij de scouts en beleef hier samen met je nieuwe vrienden supergave dingen. Lekker kamperen, ga op zomer- kamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! Jongens en Meiden in deze leeftijd zitten samen bij de Scouts. Lees verder bij de Scouts.
 

Explorers ( 14-17jr )

Explorers zijn jongeren van 14 tot en met 17 jaar. Zij bedenken hun eigen programma’s en gaan op expeditie naar het buitenland. Explorers kanoën op de wildste rivieren en dalen af van de hoogste torens. De jaarlijkse expeditie organiseren ze natuurlijk zelf. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden. Kijk snel verder bij de Explorers.
 

De Roverscouts ( Stam /  Pivo's )  ( 17-21jr ) 

De jongeren van 17 tot en met 21 jaar noemen we bij Scouting roverscouts. Dit is de oudste speltak van Scouting. Ze bepalen zelfstandig  hun activiteiten en helpen ook geregeld mee binnen de groep met andere opkomsten en programma's. Lees verder...
 

PlusScouts & Leiding  ( 21+ )

Ben je 21 jaar of ouder? Dan zetten we jou graag in als vrijwilliger in de rol van leiding bij een speltak, bestuurder of in een ondersteunende functie bij Scouting. Ook is er de mogelijkheid om plusscout te worden. Plusscouts zijn alle leden die geen vaste functie hebben binnen Scouting, maar wel lid zijn van Scouting. Als plusscout help je bijvoorbeeld regelmatig bij uitdagende activiteiten of evenementen.
 
 

   5-7jr                         7-10jr                      10-14jr                       14-17jr                     17-21jr