Scouting Elsloo - De Leukste Jeugdvereniging van Limburg

Helemaal ‘hotel de botel’ van de Emoji’s tijdens het overvliegkamp in Zutendaal

Traditiegetrouw vliegen aan het begin van het nieuwe scoutingseizoen de oudste kinderen van elke speltak over naar hun volgende groep. Een keer in de twee jaar organiseren we daarvoor een overvliegkamp voor onze jeugdleden. In het weekend van 14 tot en met 15 september 2019 gingen we met de hele scoutinggroep op overvliegkamp naar Zutendaal. Het kamp stond helemaal in het teken van de doldwaze, gekke, eigenzinnige emoji’s of emoticons.

In carréopstelling van start

Vooraf aan het kamp kregen alle jeugdleden de tip om thuis de film The Emoji Movie te kijken om alvast helemaal in de stemming te komen. Zaterdagmorgen 10.00 uur was het dan zover. Nadat iedereen zijn slaapplek op de zolder van de Woushoeve in orde had gemaakt, ging het overvliegkamp van start met een groep saluut in carréopstelling op het grote grasveld. Vervolgens werden er groepjes gemaakt waarin kinderen van meerdere speltakken gemixt bij elkaar in de groep zaten.

Eigen Emoji maken

Als groepje werden er de hele dag samen spellen gedaan. Vooraf aan de spellen maakte iedereen met gele verf, je vingers én papieren bordjes zijn hele eigen Emoji. Na een heerlijk avondmaal, gemaakt door de kookstaf, gingen we het bos in voor een Emoij-avondspel waar de kinderen Méh of de prinses veilig moesten laten aankomen in de Dropbox of de ICloud. Waarbij ze door Bots of andere kwaadaardige Emoji’s konden worden afgetikt. Na het avondspel was het nog tijd om samen bij het kampvuur wat op te warmen en daarna allemaal naar bed!

Bosparcours

Zondagmorgen was het dan zover! De overvliegers moesten heelhuids het bosparcours zien te doorstaan om aan het einde welkom geheten te worden in hun hele nieuwe eigen groep. Uiteraard was er daarna nog tijd voor iedereen om het bosparcours uit te testen! Moe maar voldaan kwam er zondagmiddag een einde aan het overvliegkamp en ging iedereen weer naar huis.